Werkwijze

Hoe kan het anders?
Ik ben er op gericht jou (of jullie als stel) zelf te laten onderzoeken welke problemen je tegenkomt en welke oplossingen er zijn. Wat ik probeer is een pad aan te leggen waar je ervaart hoe het anders kan. Daar werken we aan, ook buiten de sessies om met huiswerkopdrachten en e-mailconsult.

In mijn relatietherapie focus ik op relatiebehoeften, communicatieproblemen en problemen met seks en intimiteit. Veel coaches en therapeuten beginnen met de communicatie en het werken aan een veilige verbinding. Het is mijn ervaring dat het direct positief insteken op het versterken van intimiteit en seks bij sommige stellen de kans op het verbeteren van de relatie aanmerkelijk verhoogt.

Het gaat daarbij om verschil in verlangen, het begrijpen van de vrouwelijke seksualiteit, seks die ook erotisch is, monogamie die ook speels en spannend kan zijn en een relatie waar je je tegelijkertijd verankerd en vrij kunt voelen. Ik volg hierin de benadering van Esther Perel, een vernieuwende en populaire relatietherapeut uit New York.

Kwaliteit
Professionele literatuur, scholing in verschillende therapeutische stromingen en inzichten, contact met collega's en inter- en supervisie zorgen ervoor dat ik de kwaliteit van mijn werk bewaak en ik me blijf ontwikkelen.

Gemiddeld 6-8 sessies
Een coachingstraject bestaat bij mij uit gemiddeld 6-8 sessies van anderhalf uur.

Ethische code
Ik werk volgens een ethische code. Dat betekent onder meer dat ik altijd handel in het belang van de cliƫnt en de hoogst mogelijke vertrouwelijkheid bied.

Vertrouwen
Met mij over je liefdesleven praten is vanzelfsprekend niet iets wat je zomaar doet. Dat doe je alleen als je je vertrouwd voelt bij mij. Of die klik er is kan je ontdekken in een gratis kennismakingsessie. We nemen dan de tijd om elkaar beter te leren kennen.