Magazine

Het magazine is een podium voor inspiratie. Je vindt er LRS tips en informatieve berichten. Bijvoorbeeld over boeken, theater en films. Weet je iets leuks of informatiefs om hier te plaatsen, mail dan naar info@chriszwerver.nl

Je baan kwijt. En ook nog je relatie?

Tip

Je had het goed voor elkaar maar dan kom je plotseling thuis te zitten. Ontslag. Je voelt je ellendig en in jullie relatie gaat het bergafwaarts. Er ontstaan misverstanden, irritaties en ruzie.

Link naar het interview

Hierover ging ik in gesprek met coach en loopbaanadviseur Twan Albers. We verkennen elkaars werk en komen tot een verrassende conclusie.

13. 1

Relatietherapie Arnhem

Tip

In Arnhem heb ik mijn praktijk voor relatietherapie. In mijn benadering volg ik twee gerenommeerde Amerikaanse therapeuten Esther Perel en David Schnarch. In mijn visie op relaties gaat het over ‘ik en wij’. Het begint bij jezelf. Een ander kan jou in de liefde nooit gelukkig maken. Dat moet je zelf doen. Vaak wijzen mensen naar de ander. Die ander moet alles aanvoelen en aan jouw wensen voldoen. Maar die ander heeft zijn/haar eigen wensen en behoeften. En die zullen best eens botsen met die van jou. Dat is ook helemaal niet erg want dat geeft die ander een identiteit die hem/haar aantrekkelijk maakt. In liefde en passie werkt dat ook zo. Liefde geeft veiligheid, vertrouwdheid, geborgenheid en zekerheid maar dat maakt iemand seksueel nog niet aantrekkelijk.

Daar is een zekere afstand voor nodig. Een zekere onzekerheid, vrijheid, spanning, avontuur. In relatietherapie bij mij werk je dus ook aan jezelf. Jezelf onderzoeken, jezelf ontwikkelen, jezelf liefhebben en geven wat je nodig hebt. Jezelf niet zien door de spiegel van de ander. Dat vormt de basis voor een goeie relatie. Het gaat om balanceren tussen ‘ik en wij’. Balanceren tussen hechting en autonomie. Leren om bij jezelf te blijven en tegelijk sterke verbinding ervaren. Vaak zitten hier de grote problemen. Of er is een teveel wij, dan kan je jezelf niet meer goed zijn. Of je leeft allebei je eigen leven.

Ik en wij

Kanker liefde relatie seksualiteit en intimiteit

Tip

Ik coach ook mensen die met kanker te maken hebben. De diagnose kanker zet je leven op de kop. De behandeling en het emotionele proces waar je in terecht komt kan heel veel veranderen. Hoe je behoeftes veranderen en hoe je liefde, seksualiteit en intimiteit anders gaat ervaren is iets waar veel mensen tegen aan lopen. Het is niet uitzonderlijk dat mensen die met kanker te maken hebben ook problemen in de relatie ondervinden.

Link naar coachingrondomkanker

Ook partners ervaren stress en vermoeidheid. Je krijgt veel voor je kiezen en er is vaak gêne om hierover met elkaar te praten. Ook soms bij behandelaars. Ik heb me aangesloten bij Coaching rondom kanker, een team van professionals met maar één doel: optimale ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten.

Kanker

Interview met Esther Perel

FILMS & TV

Relatietherapeute Esther Perel heeft een inspirerende visie op liefde
en relaties.
In haar woonplaats New York praat zij onder meer over de begeertecrisis waarin de westerse wereld zich volgens haar bevindt.

Link naar het interview

EP nieuwsgierig klein

With Love from Graz

TIP

Liefdesbrieven lijken een overblijfsel uit een ver en onschuldig verleden. Dat dacht Loraine Fergusson ook tot ze na het overlijden van haar moeder in 2009 een bundel van 300 brieven vond die haar ouders elkaar dagelijks schreven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Link naar de website

Handgeschreven brieven, tekeningen, en foto’s brengen een tedere en gepassioneerde relatie in beeld van legerchirurg Brian Thomas en Katie Walker, een jonge verpleegster.

With Love from Graz_LRS